• Želudac - Tinktura za poboljšanje rada želuca

Želudac - Tinktura za poboljšanje rada želuca

Tip:Tinktura Želudac
Raspoloživost:Na lageru
  • 10,00€

ŽELUDAC - Biljna formula za poboljšanje rada želuca.

Dejstvo: Pomaže kod otežanog varenja i gasova, otklanja zatvor, pomaže deci sa osetljivim želucem.

Sastojci: Đumbir (Z. officinale), komorač (F. vulgare), nana (Mentha x piperita)

Zapremina: 50 ml


Konstatacija:
Ova biljna formula i njeni suštinski i vitalni sastojci na najefektivniji moguci način pomažu kod problema otežanog varenja i prevelike koncentracije samih gasova. Učinkovito otklanja zatvor i regulise adekvatno pražnjenje stolice. Više nego uspešno otklanja tegobe kod dece sa osetljivim želucem.

Djumbir snažno pomaže kod otklanjanja osećaja mučnine i samih tegoba stomačnog tipa, efektivno pospešuje cirkulaciju i strujanje krvi kroz ceo nas organizam. Vrlo je efikasan u obezbeđivanju adekvatnog funkcionisanja tkz. periferne cirkulacije odnosno manjih kapilara i krvnih sudova (osećaj hladnih ruku i nogu) Direktno utiče na smanjivanje osećaja nadutosti i rešavanje problema samog zatvora i tvrde stolice. Ovaj lekoviti koren ubrzava metabolizam, snižava holesterol, pomaže lučenje pljuvačke i varenje skrobne hrane, samim tim doprinosi efektivnom gubitku kilograma i regulisanju same telesne težine. Đumbir obiluje antioksidansom gingerolom, koji pomaže u otklanjanju štetnih hemikalija što ih naše telo proizvodi kad smo zabrinuti, pa samim tim utiče i na smanjenje psihološkog stresa. Tokom stresa narušava se i proces varenja, te se javlja i mučnina, a đumbir je lek i efektivno sredstvo upravo za tegobe ovog tipa.

Komorač ima vrlo efektivno dejstvo prilikom  lečenja želudca i creva i  poboljšanja samog apetita.Takođe ima važnu profilaktičnu moć (poseduje digestivne i stimulativne osobine). U ukupnom kvalitetnom nutritivnom sadržaju naročito se ističu flavonoidi rutini i kvercitin, te raznovrsni kempferol glikozidi, koji imaju snažno antioksidativno delovanje. Vrlo zanimljiv je i anetehol, sastavni deo hladljivih i osvežavajucih komponenti etericnog bilja. Odličan je izvor dijetetskih vlakana koja pomažu u pravilnoj funkciji creva, i na taj način sudeluje u sprečavanju razvoja raka debelog creva. Komorač je izvrstan izvor kalijuma, koji velikom koncentracijom u samim  eteričnim uljima, direktno utiče na suzbijanje nadutosti, smiruje grčeve želuca i creva i deluje protiv vrenja. Pojačava rad samih ćelija, zaustavlja razmnožavanje mikroorganizama, deluje lagano smirujuće i opuštajuće. Njegova oplemenjujuća karakteristika je nadasve snažno antispazmatično dejstvo koje smiruje, opusta  ublazava grčeve, tako da je više nego preporučljiv za bebe i malu decu.

Nana se efikasno koristi za lečenje digestivnih tegoba, bola u želucu grčeva, zastoja u varenju, nadutosti. Etarsko ulje nane deluje opuštajuće na želudac i creva, pa smanjuje grčeve, mučninu, eliminiše napinjanje, bolove, pojavu viška vazduha – aerofagiju, reguliše varenje. Još bolji efekti postižu se kombinacijom sa prethodno spomenutim komoračem . Posredno utiče i na normalizovanje funkcije jetre i žuči.

Čuvena je po svom spazmolitičkom dejstvu, tj. po sposobnosti da opušta glatke mišiće. Efikasno potpomaže u otklanjanju osećaja stomačne nadutosti i napetosti. Etarsko ulje deluje antimikrobno (za suzbijanje infekcija), antivirotski, antifungicidno, spazmolitički na sistem za varenje i rashlađujuće. Efektivno se primenjuje  i protiv neprijatnog zadaha i kod bolesti desni i zuba. Mentol, jedna od komponenti etarskog ulja nane, smanjuje bol, hladi, dovodi do utrnuća i osećaja olakšanja .

Napišite recenziju

Napomena: HTML nije preveden!
    Loše           Dobro