• Pluća - tinktura za poboljšanje rada pluća

Pluća - tinktura za poboljšanje rada pluća

Tip:Tinktura Pluća
Raspoloživost:Na lageru
  • 15,00€

PLUĆA - Biljna formula za poboljšanje rada pluća.

Dejstvo: Podstiče normalno disanje i izbacivanje sekreta, jača funkcije pluća, otklanja toksine iz pluća.

Sastojci: Lobelija, podbel, sladić, kola, kafa, majčina dušica, komorač, nana list i ulje.

Zapremina: 50ml

Konstatacija: Najvažnija uloga pluća je da iz atmosfere prebace kiseonik u krvotok čoveka, a ugljen dioksid iz krvotoka u atmosferu. Nezdrav način života, pre svega pušenje (uključujući i pasivno pušenje), industrijsko zagađenje vazduha i uopšte zagađena životna sredina kao i nedovoljno izlaganje svežem, čistom vazduhu, dovode do zatrovanosti pluća. U tim slučajevima, kombinovanim sa nezdravom ishranom i unošenje brojnih otrova u organizam kroz štetne napitke, blokiraju se ćelije u plućima koje omogućavaju prihvatanje i asimilaciju dragocenog kiseonika, a i blokira se njihova sposobnost eliminacije otpadnih gasova poput ugljen-dioksida.

Vremenom dolazi do različitih oboljenja pluća i disajnih organa, od različitih upala, astme, disajnih problema, bronhitisa, embolije, emfizema, edema do raka pluća...
Pošto znamo da je kiseonik potreban svim ćelijama u ljudskom organizmu da bi živele i funkcionisale, onda je lako zaključiti koliko je značajno imati zdrava pluća i disanje, odnosno kvalitetnu i veoma složenu razmenu gasova između krvi (koja prenosi kiseonik i ugljen dioksid) i spoljašnje sredine. Disanje učestvuje i u drugim ulogama u organizmu, kao što su regulacija telesne težine i kiselo-bazne ravnoteže u organizmu.

Biljke sadržane u tinkturama za pluća i koje se koriste za inhalaciju su najbolje koje postoje na svetu. Lobelija je najsnažnija biljka za olakšavanje disanja i proširenje bronhija koje su zaduženje za sprovođenje vazduha iz dušnika u pluća. Snažno dejstvo ima i kod opuštanja mišića i tela i protiv grčeva. Kada se uzima u nešto većim količinama, lobelija stimuliše deseti kranijalni nerv, vagus, do mere da dolazi do povraćanja. Pluća se skupe, a tečnost se izbaci u vidu povraćanja, čime se snažno pročišćavaju pluća i disajni putevi.

Biljke kao što su list plućnjaka, koren omana, list podbea, list divizme i ostale, kao i ulja od nane i eukaliptusa poznate su po fitohemikalijama koje izuzetno blagotvorno deluju na pluća i disajne organe, olakšavajući disanje, smirujući upale i kašalj, potpomažući u izbacivanju i iskašljavanju otrova. U koliko se osoba leči od plućnih bolesti onda se ovom organu daje veći prioritet u odnosu na ostale organe, pojačava se intezitet primene metoda i tehnika na pluća i eventualno se dodaju nove metode.

Napišite recenziju

Napomena: HTML nije preveden!
    Loše           Dobro