•  Jetra-žuč - Tinktura za čišćenje i jačanje jetre i žučne kese

Jetra-žuč - Tinktura za čišćenje i jačanje jetre i žučne kese

Tip:Tinktura Jetra-žuč
Raspoloživost:Na lageru
  • 13,00€

JETRA - ŽUČ - Biljna formula za čišćenje i jačanje jetre i žučne kese

 

Dejstvo: Čisti jetru i žučnu kesu od otrova. Ojačava ćelije jetre, čisti nagomilane naslage u žučnoj kesi.

Sastojci: Šareni čkalj (Sylibum marianum), artičoka (Carolus Linnaeus Hegi), komorač (Foeniculum vulgare), beli luk (A. sativum), đumbir (Z. officinale), pelin (Artemisia absinthium), orah (Juglans), lincura (Gentiana lutea), maslačak (Taraxacum). 

Zapremina: 50ml

Konstatacija: Kada bi se ljudski organi morali svrstati po važnosti za održavanje zdravlja i lečenje bolesti, jetra bi bila na samom vrhu. Pročišćavanje jetre i žučne kese, neophodno je kod lečenja bilo kojeg zdravstvenog problema. Glavni zadatak jetre jeste da pročišćava krv, da filtrira, neutrališe, uništava i eliminiše sve ono što je opasno za organizam, a što čovek udiše, konzumira ili što nastaje kao posedica metaboličkih procesa u organizmu. To su bakterije, gljivice, virusi, paraziti, pesticidi i insekticidi, odakle god dolazili, različite hemikalije, otrovi i šetni produkti iz ishrane, vode i različitih pića, ostaci sintetičkih lekova, alkohol…

Akumulacijom toksina i otpada u organizam kroz savremeni način života, posebno kroz nezdravu ishranu, jetra postaje zatrovana, preopterećena i često oštećena zbog čega nije u mogućnosti da svoj posao obavlja efikasno. Posledica toga su različite bolesti jetre. Jetra je povezana sa svim organima u telu, zbog čega mnoge druge bolesti ili pad imuniteta koren problema imaju u zatrovanoj, zakrčenoj i nedovoljno funkcionalnoj jetri.

Neke od važnijih uloga jetre su da uravnotežava količinu holesterola u krvi, stvara glukozu, jedinu hemikaliju koja nam daje čistu energiju, da stvara hormone, digestivne tečnosti neophodne za varenje, razlaže masti, sintetiše proteine, skladišti sve od imunih ćelija do vitamina A, B12, D, E, K…, stvara enzime koji neutrališu toksine u krvi i još mnogo toga. Žučna kesa, kao najbliskiji organ jetri, je zadužena da prima žuč - tečni produkt koji izlazi iz jetre tokom njenih brojnih funkcija. Žuč, između ostalog, stimuliše varenje i peristaltiku. Kroz žuč jetra izbacuje i otpad. Kada žuč sadrži previše holesterola, koji se dobija iz ishrane životinjskog porekla, i otpadnih produkta, ona vremenom počinje da stvrdnjava i stvara kamenje koje potom može i izaziva brojne probleme.

Biljke sadržane u tinkturi i čaju za jetru i žučnu kesu poznate su po fitohemikalijama koje stimulišu, pročišćavaju i štite ove organe. Najbolja biljka je seme šarenog čkalja koja štiti i leči jetru, deluje protivupalno, uklanja slobodne radikale i štetne supstance u jetri. List čaparala je jedan od najboljih prirodnih antioksidanata, uništava strana tela i tumore, a neke od biljaka, poput korena maslačka, mahonije, lincure, ljutića, kao i pelin, su klasične gorke biljke odgovarajuće za jetru koje, između ostalog, izazivaju veću proizvodnju žuči što čisti samu jetru i žučnu kesu, ali i zajedno sa ostalim biljkama uništavaju bakterije, viruse, parazite i gljivice u jetri, pomažu da se iz digestivnog trakta odstrani sve što ispuste jetra i žučna kesa, ublažavaju nadimanje, grčeve, mučninu, loše varenje i ostalo, koji mogu biti prisutni tokom čišćenja jetre i žučne kese, stimulišu bolji protok krvi kroz ove organe, ispiraju i dezinfekuju bubrege i mokraćne kanale…

Ukoliko se osoba leči od bolesti jetre i žučne kese onda se ovim organima daje veći prioritet u odnosu na ostale organe, pojačava se intezitet primene metoda i tehnika na jetru i žučnu kesu i eventualno se dodaju nove metode.

Napišite recenziju

Napomena: HTML nije preveden!
    Loše           Dobro
Slični proizvodi