• Bubrezi-bešika - Tinktura za čišćenje bubrega i bešike

Bubrezi-bešika - Tinktura za čišćenje bubrega i bešike

Tip:Bubrezi-bešika - Tinktura za čišćenje bubrega i bešike
Raspoloživost:Na lageru
  • 12,00€

BUBREZI - BEŠIKA - Biljna formula za čišćenje i jačanje bubrega i bešike

 

Dejstvo: Pomaže u čišćenju bubrega i bešike, podstiće normalan rad bubrega, rastvara otrove iz bešike i bubrega, otklanja upalu bešike i bubrega, pomaže u čišćenju urina.

Sastojci: Uva (A. uva ursi), rastavić (E. arvense), kleka (J. communis), čičak (A. lappa), peršun (P. hortense). 

Zapremina: 50ml


Konstatacija:
Bubrezi i bešika su veoma značajni organi za čoveka, kako za održavanje zdravlja tako i za lečenje bolesti. Oni su filter za tečne otpade u krvi za razliku od jetre koja je filter za različite vrste otpada koji dospevaju u organizam. Krajnji otpadni proizvod rada bubrega je urin (mokraća) koji iznosi oko 95 odsto tečnosti, a oko 5 odsto rastvorenih supstanci kao što su otpadni produkti poput urea-e, mokraćne kiseline, kreatina, amonijaka, hlorida, kalcijuma, magnezijuma, fosfora, zatim mnoge druge supstance kao što su krv, gnoj, bakterije i paraziti, a sve u zavisnosti od zdravstvenog stanja osobe.

Normalno, osoba treba da urinira (mokri) oko četiri do šest puta dnevno. Ovaj broj može značajno varirati, u zavisnosti od količine tečnosti koju čovek konzumira, koliko je težak, da li i koliko vežba, znoji se i diše. Prosečna osoba eliminiše između jedne i dve litre urina (mokraće) dnevno. Nezdrav način života, naročito kroz konzumiranje nezdrave hrane, alkohola, kafe, veštačkih pića, kao i upotreba lekova i različitih hemikalija i nedovoljno konzumiranje vode, izazivaju nagomilavanje otrova u krvi i bubrezima što otežava njihov rad i preopterećuje ih.

Bubrezi i bešika zbog svega toga ne mogu redovno i efikasno da rade svoj posao uklanjanja tečnog otpada i kiselina iz krvi i tela, a posedica toga su različiti problemi i bolesti u urinarnom sistemu, ali i na drugim mestima u organizmu. Bubrezi su u organizmu zaduženi i za održavanje kiselo-bazne ravnoteže (pH vrednost). I ta funkcija je oslabljena kada je krv zatrovana i bubrezi preopterećeni. Kiselost u organizmu se najviše povećava konzumiranjem nezdrave ishrane. Biljke sadržane u tinkturi i čaju za bubrege i bešiku su poznate kao diuretici sa dezinfekcionim i pročišćavajućim dejstvom. Bobice kleke, list uve, list rastavića, kukuruzna svila, koren čička, koren i list peršuna, list i cvet zlatnice snažno povećavaju stvaranje i protok mokraće. Ove biljke sadrže fitohemikalije i eterična ulja koja su dezinfekciono sredstvo za bubrege, bešiku i uopšte mokraćne kanale, uništavaju bakterije i leče ove organe od infekcija. Sve ove biljke odstranjuju taloge iz bubrega i mokraćnih kanala pre nego što se pretvore u kamenje. Ako kamenje već postoji, počinju da ga rastvaraju naročito ako se koriste koren hortenzije i crvene konopljuše. Ove dve biljke su najbolje za rastvaranje kamena iz bubrega.

Veće količine vode sa limunom, naročito u jutarnjim časovima takođe značajno stimulišu protok urina i olakšavaju rad bubrezima. Ukoliko se osoba leči od bolesti bubrega i bešike onda se ovim organima daje veći prioritet u odnosu na ostale organe, pojačava se intezitet primene metoda i tehnika na bubrege i bešiku.

 

Napišite recenziju

Napomena: HTML nije preveden!
    Loše           Dobro